Feminisme nu voor morgen

Studiedag 11 november: Feminisme nu voor morgen

Op 11 november 2016 organiseert het Vrouwen Overleg Komitee ofwel het VOK de 45ste nationale vrouwendag in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Een evenement vol debat met een feministische 'touch'. 
De studiedag focuest op de diversiteit rond relaties en samenleefvormen. Maar ook op het geweld dat vrouwen ervaren en hoe universeel dat is. En natuurlijk, gaan we ook in op het werk dat vrouwen doen. Hier komt het ACV als werknemersorganisatie in beeld. 
We zien heel wat enthousiasme bij de organisaties om het debat te openen over de balans werk en leven én de kortere werkweek. Als deelnemer debatteer je mee over de vraag hoe jij werk ziet. Welke plaats het inneemt en mag innemen. Veerle Verleyen (LBC-NVK) neemt deel vanuit het ACV.
Bovendien is een unieke kans om Philomena Essed te horen. Ze is een toonaangevende stem in het debat over discriminatie, racisme en feminisme. Ze is activiste en professor aan de Antioch University in de Verenigde Staten.

ACV is ook present

Nadat je langs de catering passeert, vind je de ACV-stand. Joke Laenen, de genderverantwoordelijke in de provincie Antwerpen, is de trekker van dit initiatief. Op de stand kan je aangeven hoe je ideale ochtendspits er uit ziet. Hoe jij werk en leven in balans krijgt. 

Meehelpen? Meer info?

Deze VIDEO móet je zien!