Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

ACV-Bijblijven

De zoektocht naar een (andere) job, het volgen van een opleiding... het roept vaak veel vragen en onzekerheden op. Bij de ACV-bijblijfconsulent kun je terecht voor informatie en advies tijdens je zoektocht naar (ander) werk of een opleiding. Ze gaan samen met jou op zoek naar een geschikte job, opleiding of bekijken welke gespecialiseerde ondersteuningsdienst je verder kan helpen. 
Je kunt bij hen ook terecht voor heel wat informatie rond tewerkstellingsmaatregelen, solliciteren, certificeren van competenties… De bijblijfconsulenten organiseren regelmatig workshops en infosessies.
Bijblijfconsulenten maken vooral het verschil voor al wie het moeilijk heeft op de arbeidsmarkt, in het bijzonder kortgeschoolden, personen met een arbeidshandicap, allochtonen, 50-plussers en werknemers die bedreigd worden met ontslag.
 
Contacteer ons
De ACV-Bijblijfconsulenten geven je heel wat informatie over opleidingen en staan aan je zijde tijdens je zoektocht naar werk. Weetjes, tips, nuttige adressen,… Maak kennis met de ACV-Bijblijfconsulent in je buurt.
Lees meer
Maak kennis met de specifieke uitgaven rond bijblijven. De bijblijfconsulenten maakten de handige brochure 'Mik op een job'. Een brochure vol handige tips en adressen voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. De brochure 'Opleiding voor werknemers' bevat heel wat info over de mogelijkheden om werk en opleiding te combineren. Verder vind je in deze rubriek nog veel meer publicaties die je als werkzoekende of werknemer kunnen interesseren.
Lees meer
Loopbaanadvies
Wil je een nieuwe stap in je carrière zetten? Of weet je niet goed waar naartoe met je loopbaan? Dan kan loopbaanbegeleiding je voorthelpen. Werknemers kunnen daarvoor een beroep doen op de loopbaancheques, goed voor twee keer vier uur begeleiding. Het ACV zorgt voor terugbetaling als je beroep doet op één van de ACV-partners inzake loopbaanbegeleiding.
Lees meer