Vorming en opleiding

Opleiding en vorming
Ook uitzendkrachten willen graag bijblijven. Opleiding en vorming is niet meer weg te denken uit de huidige arbeidsmarkt. Als uitzendkracht kun je op verschillende manieren vorming volgen.


Vorming: niet evident voor uitzendkrachten

Uitzendkrachten worden te weinig uitgenodigd om opleidingen te volgen tijdens hun werkuren. Vaak worden opleidingsdagen georganiseerd buiten de arbeidsovereenkomst waarbij enkel de kosten worden vergoed maar geen verloning wordt toegekend. Ook het recht op educatief betaald verlof blijft hangen in de theorie. Slechts 42% van de uitzendkrachten volgt maximaal 1 opleidingsdag per jaar. Veel te weinig aangezien de evolutie van de beroepen vele uitdagingen biedt op de arbeidsmarkt. Het individuele recht op vijf opleidingsdagen per jaar zou daar een antwoord op kunnen bieden.

Vormingsfonds

Het Vormingsfonds van de Uitzendsector ondersteunt uitzendkrachten die algemene opleidingen of opleidingen over veiligheid op het werk willen volgen. Deze vorming vindt plaats tijdens de werkuren. Het uitzendkantoor betaalt je loon gedurende de opleidingsuren.

VDAB

Het uitzendkantoor kan je ook een opleiding bij VDAB aanbevelen. In dat geval blijf je werkzoekende. Je ontvangt geen loon.

Opleidingscheques

Als uitzendkracht kun je gebruik maken van opleidingscheques.

Andere opleidingsmogelijkheden

Naast VDAB en het opleidingsfond bestaan er nog verschillende andere opleidingsinstanties (denk aan het volwassenenonderwijs, Syntra...).

Meer info?