Regionieuws

Ellen Sleeuwaert en Jean Vranken 2018
Uit eigen onderzoek van ACV Limburg blijkt dat het SWT in alle gevallen goedkoper is voor de samenleving dan een scenario van volledige werkloosheid. Daarnaast toont hetzelfde onderzoek aan dat 60-plussers niet gewild zijn op de arbeidsmarkt.
Lees meer
Hans Antonise
Met de zomervakantie voor de deur, zullen weer heel wat jongeren als jobstudent aan de slag gaan. “Toch kan je als ouder best een aantal zaken in het oog houden,” zegt ACV-Jongerenverantwoordelijke Hans Antonise.
Lees meer
André Neskens 2018 miniatuur
Op 1 maart 2018 lanceert ACV-Limburg een speciale service voor interimkrachten. “Meer dan 60% van de jonge werknemers start immers zijn loopbaan via interim,” zegt ACV-verantwoordelijke voor Interim André Neskens.
Lees meer
Jean Vranken
“Wij roepen werkgevers op om van de krapper wordende arbeidsmarkt een uitdaging te maken. Wij hebben immers nood aan werkgevers, die naast witte raven, ook de bonte kraaien kansen geven op (vol)waardig werk.”
Lees meer
BLiKopener: Return to work
“Het is dan ook onbegrijpelijk dat de doelgroep wordt verruimd. Het doet vermoeden dat andere elementen spelen, die niets met re-integratie te maken hebben,” aldus Koen Buntinx van de ACV-Vormingsdienst LiVo.
Lees meer