Regionieuws

BLiKopener: Return to work
“Het is dan ook onbegrijpelijk dat de doelgroep wordt verruimd. Het doet vermoeden dat andere elementen spelen, die niets met re-integratie te maken hebben,” aldus Koen Buntinx van de ACV-Vormingsdienst LiVo.
Lees meer
Ellen Sleeuwaert en Liesbeth Schraepen
“Wij geloven in de talenten van onze leerlingen in het technisch en beroepsonderwijs. Wij moeten af van die misvatting dat een technische of beroepsopleiding niet sexy genoeg zou zijn.” Dat zeggen Ellen Sleeuwaert van het ACV en Liesbeth Schraepen van het RTC.
Lees meer
Carlo Vlems
“Als vanzelfsprekend wordt er steevast gegrepen naar het hoogste opleidingsniveau in een jobcategorie en een x-aantal jaren ervaring gevraagd. Op een krimpende arbeidsmarkt kan je vraagtekens plaatsen bij de noodzaak hiervan,” zegt ACV-hoofdafgevaardigde Carlo Vlems.
Lees meer
Roland Valkeneers
“Maar met de recente pensioenwijzigingen kwam er ook de zogenaamde ‘eenheid van loopbaan’,” zegt ACV-zonepropagandist Roland Valkeneers. “En dat kan je zuur opbreken als je voor je 20ste je legerdienst deed.”
Lees meer
Jean Vranken
Met het zomerakkoord op zak trok premier Michel met zijn ministers eind juli naar Tomorrowland om het goede werk te vieren. Het leverde de welbekende selfie op met de premier en zijn lachende ministers op een podium tegen een achtergrond met heel wat feestgedruis. Voorzitter Jean Vranken stelde zich tijdens de jaarlijkse startavond van ACV-Limburg heel wat vragen bij deze ietwat overmoedige foto. “In welk land wij leven? Alleszins niet in een zorgeloos Tommorowland.”
Lees meer