Regionieuws

Carlo Vlems
“Als vanzelfsprekend wordt er steevast gegrepen naar het hoogste opleidingsniveau in een jobcategorie en een x-aantal jaren ervaring gevraagd. Op een krimpende arbeidsmarkt kan je vraagtekens plaatsen bij de noodzaak hiervan,” zegt ACV-hoofdafgevaardigde Carlo Vlems.
Lees meer
Roland Valkeneers
“Maar met de recente pensioenwijzigingen kwam er ook de zogenaamde ‘eenheid van loopbaan’,” zegt ACV-zonepropagandist Roland Valkeneers. “En dat kan je zuur opbreken als je voor je 20ste je legerdienst deed.”
Lees meer
Jean Vranken
Met het zomerakkoord op zak trok premier Michel met zijn ministers eind juli naar Tomorrowland om het goede werk te vieren. Het leverde de welbekende selfie op met de premier en zijn lachende ministers op een podium tegen een achtergrond met heel wat feestgedruis. Voorzitter Jean Vranken stelde zich tijdens de jaarlijkse startavond van ACV-Limburg heel wat vragen bij deze ietwat overmoedige foto. “In welk land wij leven? Alleszins niet in een zorgeloos Tommorowland.”
Lees meer
Mathy-Bloemen-miniatuur
“We mogen toch met enige fierheid stellen, dat we in het merendeel van onze dossiers een gunstig resultaat voor onze ACV-leden weten te bekomen.” Dat zegt Mathy Bloemen, diensthoofd van de Rechtskundige dienst van ACV-Limburg.
Lees meer
Ronald Paulussen miniatuur
“Je kan maar beter ingaan op de uitnodigingen voor het verhoor van RVA en VDAB. Als je er geen gevolg aan geeft, kan dit letterlijk een serieuze streep door de rekening betekenen,” zegt Ronald Paulussen.
Lees meer