Regionieuws

Zware herstructurering Delhaize bedreigt winkels in Genk en Lommel
Op zaterdag 12 december namen enkele honderden militanten, personeelsleden en genodigden deel aan het statutair congres van ACV-Limburg, dat plaatsvond in de Muze in Heusden-Zolder. De inzet van het congres was de wijziging van de statuten van ACV-Limburg, onder meer om de vernieuwde interprofessionele werking te verankeren en het verbond Limburg klaar te stomen voor de toekomst. De (groene) handen werden er zowel letterlijk als figuurlijk uit de mouwen en in de lucht gestoken.
Lees meer
Jean Vranken
Ondanks 13 jaar focus op kansengroepen en een gigantische opbouw van expertise heeft dit EAD-beleid niet gewerkt, aldus minister Muyters. Met deze beslissing wordt het werk van projectontwikkelaars, die op jaarbasis in 500 ondernemingen, via de loopbaan-en diversiteitsplannen structurele wervingsdrempels wegwerken stopgezet.
Lees meer
Jean Vranken
De sociale verkiezingen vormen ongetwijfeld het hoogtepunt in het syndicale werkjaar 2015-2016. “Maar voor duizenden werknemers volgend jaar in mei naar de stembus trekken, hebben we nog andere katten te geselen,” zegt Jean Vranken. De Limburgse ACV-voorzitter verwijst hiermee naar de blijvende vakbondsstrijd tegen de onrechtvaardige regeringsmaatregelen.
Lees meer
Score your goal two times
Met ‘Score your goal two times’ wil ACV-Bijblijfconsulent Mustafa Harraq jongeren tussen 18 en 25 jaar aan de slag helpen ondanks hun moeilijke achtergrond en afstand tot de arbeidsmarkt. Een van zijn partners in crime is zaakvoerder Louis Wolfs van schoonmaakbedrijf LW-Cleaning.
Lees meer
Provinciale actiedag tegen asociale regeringsmaatregelen
ACV-Limburg blijft zich verzetten tegen het onrechtvaardige regeringsbeleid. In het kader van de provinciale actiedagen begin april bezocht een ruime delegatie van ACV-Limburgdiverse instellingen om de gevolgen van de asociale regeringsmaatregelen te kaderen en dit te ondersteunen met enkele getuigenissen.
Lees meer
Jean Vranken
Sinds het aantreden van de nieuwe regering hebben werklozen het niet onder de markt. Meer dan ooit staan ze in het oog van de storm. “We kunnen niet anders dan concluderen dat het beeld over de werklozen en de werkloosheid vandaag ongenuanceerd, kwetsend en vooral stigmatiserend is,” zegt Limburgs ACV-voorzitter Jean Vranken.
Lees meer
ACV-BLiKopener: TTIP
Het Transatlantic Trade & Investment Partnership -kortweg TTIP- wil de handelsstruikelblokken tussen Europa en Amerika wegwerken. “Maar ten koste van wat?” vraagt Limburgs ACV-voorzitter Jean Vranken zich af. “Zal dit handelsverdrag Europa niet meer gaan kosten dan het oplevert? Moeten wij ons neerleggen bij een mogelijke afbouw van onze regels inzake arbeidsbescherming, milieu, voedsel, …?”
Lees meer
WaWa ... Wat?
JAN 14

WaWa ... wat?

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting van ACV-Limburg herdoopte voorzitter Jean Vranken de Taks Freedom Day tot de ‘WaWa-dag’ De dag van de ‘Warme Waarborg’. De symbolische dag tot wanneer wij gezamenlijk onze samenleving financieren en die een Warme Waarborg moet zijn zodat onze samenleving leefbaar is en blijft voor iedereen.
Lees meer