Een studentenjob of net afgestudeerd? Check onze brochures!

Heb je binnenkort een studentenjob? Of studeer je bijna af en ga je aan het werk? Dan moet je met heel wat rekening houden. Check daarom onze nieuwe brochures!
Lonend studentenwerk
Je bent jong, je zit op school en je zoekt een studentenjob. Je wil wat geld om je studies te betalen of je droomt van een auto, een laptop of een nieuwe smartphone. Je verdient graag wat geld bij, je wil bezig zijn of bent op zoek naar avontuur. Veel studenten hebben een leuke werkervaring, maar jaarlijks raken ook een aantal jongeren ontgoocheld. Het beloofde loon was er niet. Ziek zijn betekende ontslag.Wat doe je dan? Deze brochure legt het je haarfijn uit!

Gids voor schoolverlaters

Op een dag zet je de stap naar werk, maar je hebt nog een hoop vragen. Hoe zit dat precies met je inschrijving bij de VDAB? Hoe pak je een sollicitatie aan? Welk loon kan je verwachten en wat staat er allemaal in je contract? Wat als je ziek wordt? Wat kan CM of ACV voor je doen? Zit je met deze vragen of andere? Dan is deze gids iets voor jou. We loodsen je graag door het doolhof van organisaties en regels.

De gids voor starters in het onderwijs

Wil je aan de start in het onderwijs? Dan zit je met een hoop vragen. Hoe zit het precies met al die documenten als je start als onderwijspersoneel? Hoeveel ga je verdienen? Welke bijkomende vergoedingen kan je krijgen? Bestaat er een vakbond voor al wie in het onderwijs werkt? De antwoorden vind je in deze gids.