Fotoalbums

Meer foto's? Volg ACV-Limburg op Facebook!

Fakkeltocht tegen armoede @hasselt 17 oktober 2016

Op 17 oktober 2016 -de Werelddag van Verzet tegen Armoede- nam ACV-Limburg massaal deel aan de sfeervolle fakkeltocht doorheen het centrum van Hasselt, als teken van hoop voor een wereld zonder armoede.
Klik HIER voor het fotoalbum!

Bedrijfsstakingen @provincielimburg 7 oktober 2016

De regering Michel wil door een asociaal beleid geld vrijmaken voor de werkgevers. Zo krijgen de werkgevers nu al méér dan 5 miljard bijkomende cadeaus, jaarlijks. Zonder enig engagement dat dit omgezet wordt in jobs. Ondertussen gaan multinationals die ontsnappen aan eerlijke belastingen over tot sluitingen. De harde gevolgen zijn voor duizenden werknemers en hun families. En voor de samenleving die armer wordt.
Klik HIER voor het fotoalbum!

Startavond ACV-Limburg @Lummen 5 oktober 2016

Op woensdag 5 oktober 2016 legden we een panel van experten duivelse vragen voor. Want leven we nu wel of niet boven onze stand en is er dan echt geen werk voor iedereen? Hoeveel rek zit er op jouw flexibiliteit en hoe flexibel combineer jij werk en vrije tijd? De volksjury hijsde zich alvast in een toga en hielp onze rechter met het vellen van een oordeel.
Klik HIER voor het fotoalbum!

Manief '2 jaar regering Michel: geen gelukkige verjaardag'  @Hasselt/@Brussel 29 september 2016

Donderdag 29 september 2016 manifesteerde het gemeenschappelijk vakbondsfront tegen het asociale en onrechtvaardige beleid van de regering. ACV-Limburg nam massaal deel aan deze betoging en gaf 's morgens alvast een voorproefje aan het Hasseltse station.
Klik HIER voor het fotoalbum!

Scholenactie @provincielimburg 1 september 2016

ACV pleitte bij de start van het nieuwe schooljaar aan diverse schoolpoorten in onze provincie voor maatregelen die de combinatie werk-gezin mogelijk maken, zoals:
• het behoud van de 38-urenweek
• een kwaliteitsvol en kwalitatief personeelsbeleid
• waardige loon- en kwaliteitsvolle arbeidsvoorwaarden
• voldoende toegankelijke en betaalbare openbare diensten en voorzieningen
Klik HIER voor het fotoalbum!

Manief 'De maat is vol' @Brussel 24 mei 2016

De maat is vol! Wij zijn de voortdurende aanvallen van de regering en de werkgevers op de centen en de rechten van de werknemers meer dan beu. Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseerde daarom op dinsdag 24 mei een manifestatie in Brussel. Wij willen een ander beleid, een rechtvaardig en juist beleid, een eerlijk en evenwichtig beleid want er zijn alternatieven ...
Klik HIER voor het fotoalbum!

Actie betaalde feestdagen uitzendarbeid @Genk 25 april 2016

Maandag 25 april zette ACV-Limburg de nieuwe wetgeving inzake betaalde feestdagen voor uitzendkrachten op een ludieke én sportieve manier in de kijker op het Stadsplein in Genk. Sinds september 2015 moeten ‘ingesloten’ betaalde feestdagen immers uitbetaald worden aan uitzendkrachten met dagcontracten.
Klik HIER voor het fotoalbum!

Manief 'De toekomst is van ons' @Brussel 20 april 2016

De 38-urenweek gaat op de schop, flexibiliteit wordt het hoogste goed, werkbaar werk wordt onleefbaar werk, op kwaliteitsvol werk voor jongeren blijft het wachten, gaten in de begroting worden gedicht op kap van de werknemers terwijl 'de panama's' onder ons buiten schot blijven, de sociale zekerheid wordt keer op keer aangevallen en uitgehold ... wie wordt daar nu beter van? De gewone werkmens alvast niet. Het ACV organiseerde dan ook op woensdag 20 april een manifestatie in Brussel voor de toekomst met kwaliteitsvol werk en sociale bescherming voor iedereen.
Klik HIER voor het fotoalbum!

Nacht van de ACV-kandidaat @Genk 16 april 2016

Zaterdag 16 april stak ACV-Limburg zijn kandidaten, die in mei opkomen bij de sociale verkiezingen, een feestelijk hart onder de riem in Hangaar 58 in Bokrijk. Na de openingstoespraak van Limburgs voorzitter Jean Vranken, konden de ACV-militanten hartelijk lachen met de optredens van improvisatietheater Inspinazie en het poppentheater van Armand Schreurs, de benen losgooien tijdens de sets van onze ACV-dj’s en genieten van een hapje en een tapje. Van deze ‘Nacht van de kandidaat’ werd ook gebruik gemaakt om de nieuwe naam mét bijhorend logo van de ACV-Vormingsdienst te lanceren. LiVo -oftewel de Limburgse Vormingsdienst- werd creatief aangegrepen om foto’s
van militanten te vereeuwigen in een kunstwerk gebaseerd op de honinggraatstructuur van het nieuwe logo.
Klik HIER voor het fotoalbum!