Activiteiten

Je vindt hier alle info's & activiteiten van ACV Limburg terug!

Cursus Sociale Wetgeving

Cursus Sociale Wetgeving
De Limburgse ACV-Vormingsdienst LiVo organiseert opnieuw een Cursus Sociale Wetgeving die 8 thema’s uitspit. Je kan kiezen uit een dagcursus (2x2 dagen) of een afstandscursus via e-learning.
Let wel, enkel de dagcursus kan je onder bepaalde voorwaarden volgen onder het stelsel van betaald educatief verlof.

Dagcursus

Locatie: Het Bewegingshuis | Mgr. Broekxplein 6 Hasselt (tegenover station)
Tijdstip: telkens van 08.15 tot 16.15 uur 
  • Blok 1: maandag 26 & dinsdag 27 november 2018
    Thema’s: IPA en cao’s, werkloosheid, sociale zekerheid, tewerkstellingsmaatregelen
  • Blok 2: maandag 18 & dinsdag 19 maart 2019
    Thema’s: ACV-diensten, EDPBW, arbeidsongevallen, tewerkstelling buitenlandse werknemers

E-cursus 

Volg je de cursus via e-learning dan krijg je de inhoud op regelmatige basis in je mailbox, gevolgd door een bundel oefeningen. Deze laatste bezorg je ons via elektronische weg terug, waarna je de oplossingen krijgt. Op dinsdagavond 22 januari en 7 mei 2019 organiseren we een samenkomst voor de e-cursisten voor vraagstelling, gedachtenwisseling, feedback ...
SCHRIJF ONLINE IN voor 22 oktober 2018. Let op: het aantal plaatsen is beperkt!
Lees er ook nog even de PRAKTISCHE AFSPRAKEN (pdf) op na!

Debat: Werkbaar werk

Miniatuur werkbaar werk
Werkbaar werk: een doekje voor het bloeden of een zinvol instrument? Dominiek Claes van Het Belang van Limburg legt het voor aan Kris Peeters, Vice-eersteminister en minister van Werk, en Mathieu Verjans, Nationaal secretaris ACV bevoegd voor arbeidsmarktbeleid.
Het debat vindt plaats op woensdag 24 oktober 2018 om 19.30u. in de zaal Louis Roppe van de Universiteit van Hasselt (oude gevangenis - Martelarenlaan 42). Er wordt voldoende ruimte voorzien om zelf vragen te stellen aan de sprekers.
Dit debat is GRATIS. Voor de praktische organisatie vragen we wel HIER in te schrijven.

ACV-info: Wegwijs in je pensioen!

Miniatuur pensioengeknoei
Kijk je uit naar je pensioen? Kom je alvast informeren over de algemene regels en principes van pensioen want ongetwijfeld zit ook jij met vragen. 
  • Aan welke voorwaarden moet je voldoen om met pensioen te mogen gaan? 
  • Hoe wordt je pensioen in grote lijnen berekend? 
  • Zijn er factoren die dit beïnvloeden? 
  • Mag je nadien nog activiteiten uitoefenen? 
Blijf niet met vragen zitten. ACV Diepenbeek maakt je graag wegwijs op dinsdag 6 november 2018 om 19.30u. in het ontmoetingscentrum Rooierheide in Diepenbeek (Rooierheidestraat 100)!
Deze infoavond is gratis. Gelieve wel vooraf INSCHRIJVEN.

ACV-info: opleidingen

Miniatuur info opleidingen
Je wil graag een opleiding starten! Maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Je weet niet welke mogelijkheden er allemaal bestaan? Hoe het zit met financiële tegemoetkomingen? En met eventuele verplichtingen? ACV-Bijblijven maakt je graag wegwijs in het aanbod van en de mogelijkheden rond opleidingen op dinsdag 20 november 2018 om 18.30u. in Het Bewegingshuis in Hasselt (tegenover station).
Deze info is GRATIS. INSCHRIJVEN is wel verplicht!

ACV-BLiKopener: De flexibilisering van de arbeidsmarkt

Miniatuur BO flexibilisering arbeidsmarkt
Weekcontracten, dagcontracten, op afroep, overuren, ploegenarbeid, nachtarbeid, interim, schijnzelfstandige, ZZP ...
Welke impact heeft een flexibele arbeidsorganisatie op het dagelijks leven? Hoe hou je dit werkbaar en leefbaar? Enkele werknemers getuigen.
Wat is het standpunt van het ACV over onze non-stop maatschappij? Hoe flexibel zijn de spelregels op de werkvloer en hoe kan je werknemers beschermen tegen de toenemende vraag naar flexibiliteit? En wat heeft het ACV hierover nog op de agenda staan? We vertellen het jou tijdens onze BLiKopener!
Je bent welkom op donderdag 22 november 2018 om 19.30u. (ontvangst vanaf 19.00u.) in Het Bewegingshuis in Hasselt (tegenover station).
Deze info is GRATIS. Wel INSCHRIJVEN zodat wij ons praktisch kunnen organiseren!

ACV-Netwerkdag

Miniatuur netwerkdag LiVo 2018
Is je werkplek niet op dezelfde plaats? Zie je je collega’s niet zo vaak? Dan is het onthaal van nieuwe werknemers, contacten leggen, de vinger aan de pols houden … in je syndicaal werk niet vanzelfsprekend. De netwerkdag van ACV Limburg is zeker iets voor jou! In verschillende workshops geven we je handvaten om je syndicale werking verder uit te bouwen. Bekijk hier het volledige PROGRAMMA (pdf).
Je bent welkom op donderdag 29 november 2018 van 09.00u. tot 16.30u. in CC den Ichter in Opglabbeek (Kapelstraat 16).
Deze netwekdag is GRATIS. INSCHRIJVEN is verplicht en kan tot en met 23 november 2018. ACV-militanten die deze vormingsdag willen volgen met syndicale vrijstelling nemen hiervoor contact op met de ACV-bedrijfsverantwoordelijke.
Voor meer info kan je terecht bij Hanan Nahas: hanan.nahas@acv-csc.be of 0479 30 49 10.

ACV-info: Werken bij Defensie?

Miniatuur werken bij defensie
Heb je interesse om bij Defensie aan de slag te gaan? Welke jobs zijn er daar allemaal? Aan welke voorwaarden moet je voldoen? Wat houdt een opleiding of een job bij Defensie precies in?
Ben je jonger dan 26? Of -33 jaar voor onderofficier-technieker? Kom naar de info van ACV-Bijblijven & Defensie op maandag 3 december 2018 om 18.30 uur in Het Bewegingshuis in Hasselt (tegenover station). Tijdens deze infoavond krijg je uitleg over Defensie, welke opdrachten ze uitvoeren, de selectietesten, de opleidingen …
Deze info is GRATIS. INSCHRIJVEN is wel verplicht!

ACV-info: Werken bij de politie?

Info politie
Wil je graag bij de politie aan de slag? Kom naar de info- en oefensessie van ACV-Politie & ACV-Bijblijven. Zo maak je meer kans op een job! Tijdens deze sessies krijg je veel tips, oefeningen en informatie zodat je goed voorbereid aan de selectieproeven kan deelnemen. En dat is nodig, want momenteel slaagt amper 1 op 10 kandidaten.
De infosessie vindt plaats op maandag 10 december 2018 van 18.30 tot 21.00u. in Het Bewegingshuis in Hasselt (tegenover station). De oefensessie gaat op dezelfde locatie door op zaterdag 15 december 2018 van 09.30 tot 16.30u.
Deze sessies zijn GRATIS maar INSCHRIJVEN is VERPLICHT. Let op: voor de oefensessie op 15 december 2018 kan je enkel inschrijven tijdens de infosessie.