Activiteiten

Je vindt hier alle info's & activiteiten van ACV-Limburg terug!

Info's: Opnieuw aan het werk na ziekte

Terug in het zadel
Sinds 1 januari 2017 zijn er nieuwe wettelijke regelingen om langdurig zieken opnieuw aan het werk te helpen. Vanaf 2 maanden ziekte val je onder deze regeling.
Tijdens de ACV-infomomenten 'Terug in het zadel' worden de belangrijkste elementen van deze nieuwe wetgeving toegelicht. Let op! Deze info’s zijn bedoeld voor mensen die (langdurig) ziek zijn.
 • ma 06/03 09.30 u HASSELT ACV-vergadercomplex (lokaal 4) , Mgr. Broekxplein 6 
 • ma 06/03 13.30 u ALKEN Sint-Jorisheem, Hendriksveldstraat z/n 
 • ma 20/03 09.30 u BERINGEN ACV-vergaderzaal, Koolmijnlaan 133
 • ma 20/03 13.30 u PEER Poorthuis, Zuidervest 20A 
 • do 30/03 09.30 u MAASMECHELEN Jagersborg, Heistraat 247A
Inschrijven kan via dit online formulier!
Voor meer info surf naar www.teruginhetzadel.be.

ACV-info: De notaris

Miniatuur notaris
Op je eigen benen gaan staan een toekomst uitbouwen! Ga je alleen wonen, huwen of (wettelijk) samenwonen? Kopen of huren? Wat met een lening? Op deze én andere vragen geeft notaris Seresia een duidelijk antwoord op woensdag 29 maart om 19.30 uur in Den Drossaerd in Lindel-Hoeven (Overpelt).
Inschrijven via dit online formulier!

Info's eindeloopbaan

Miniatuur info's eindeloopbaan
Ben je aan het overwegen om met swt (vroeger brugpensioen) te gaan? Of mag je binnenkort genieten van een verdiend pensioen? Kom je alvast informeren over de algemene regels en principes van het swt en het pensioen want ongetwijfeld zit ook jij met vragen.
Aan welke voorwaarden moet je voldoen om met swt of pensioen te mogen gaan? Hoe wordt dat swt of pensioen in grote lijnen berekend? Zijn er factoren die dit kunnen beïnvloeden? Mag je nadien nog activiteiten uitoefenen? Blijf niet met vragen zitten. ACV-Limburg maakt je ism CM wegwijs in je eindeloopbaan! Check HIER de data en uren.
Inschrijven kan eenvoudig via het online formulier!
Met vragen of voor meer info kan je steeds terecht bij:
 • Jos Geuten op het nummer 011-30.69.06 
 • Jan Geuskens op het nummer 011-30.69.12

BLiKopener: Return to work

BLiKopener Return to work
Wat zegt de nieuwe regelgeving over de re-integratie van langdurig zieken? Waaruit bestaat een re-integratiebeleid op de werkvloer? Welke rol kan (moet?) je als werknemersafgevaardigde hierin opnemen? Ten aanzien van de langdurig zieken, de werkgever, de preventie-adviseur en de arbeidsgeneesheer. Moet het preventiebeleid herbekeken worden? Wat met aangepast werk? LiVo Vormingsdienst ACV maakt je als ACV-militant graag wegwijs!
 • do 20 april 2017 | De Kroon in Kaulille 
 • do 27 april 2017 | zaal Sint-Jan in Tongeren
Telkens om 19.30 uur (ontvangst 19.00 uur)!
Schrijf in via het online formulier! Voor meer info kan je terecht bij LiVo Vormingsdienst ACV op het nummer 011-30.61.05.

FIeTs naar het werk

FIeTs naar het werk
ACV-Heusden-Zolder start op 1 januari 2017 met het project ‘FIeTs naar het werk!’. Met dit project wil het plaatselijk ACV zoveel mogelijk werknemers uit Heusden-Zolder op de fiets krijgen.
Ga jij de uitdaging aan? Want met de fiets naar het werk gaan heeft zo zijn voordelen en er vallen nog leuke prijzen te winnen ook!

Fietsen naar & van het werk heeft zo zijn voordelen

 • je vermijdt files
 • het is goed voor je gezondheid
 • je draagt je steentje bij tot een beter milieu 
 • het is goedkoper: geen dure tankbeurten
Wist je trouwens dat wanneer je met de fiets naar het werk gaat, je een fietsvergoeding kan aanvragen bij je werkgever?
DUS, AARZEL NIET en schrijf je vandaag HIER nog in voor het FIeTs-project van ACV-Heusden-Zolder! Eens je inschrijving binnen is, bezorgt het ACV je een fluohesje zodat je veilig de baan op kan. Ook ontvang je een fietskaart waarop alle fietsroutes staan zodat je de kortste weg naar je werk kan uitstippelen.

Maar er is meer ...

Drie keer per jaar maak je kans op leuke prijzen! Lees er alles over op onze campagne-site van FIeTs naar het werk ...

Cursus sociale wetgeving

Miniatuur cursus SW
LiVo (Limburgse Vormingsdienst) organiseert dit werkjaar een cursus sociale wetgeving. Het volledige LESPAKKET omvat drie blokken van telkens drie lessen en twee BLiKopeners met als thema's onder meer de arbeidsovereenkomsten, de schorsing van de arbeidsovereenkomst, het ontslag, de inspectiediensten, deeltijdse arbeid, return to work, ... Deze cursus wordt op drie locaties in Limburg gegeven.
Opgelet: je kan de cursus sociale wetgeving volgen met betaald educatief verlof! Lees meer over de VOORWAARDEN van het betaald educatief verlof.
Schrijf je online in voor 30 oktober: