Activiteiten

Je vindt hier alle info's & activiteiten van ACV-Limburg terug!

Gezinswandeling ACV-Maasland

Miniatuur gezinswandeling ACV-Maasland
ACV-Maasland organiseert op zaterdag 12 mei 2018 een gezinswandeling met syndicaal accent in het Nationaal Park Hoge Kempen. Waar vroeger mannen diep onder de grond het ‘zwarte goud’ dolven en mee aan de basis lagen van de ontwikkeling van onze streek, daar wandelen nu toeristen en natuurliefhebbers in het ‘groene goud’. Wandel met ons mee van het MIJNverleden naar de GROENE toekomst! De wandeling is geschikt voor jong en oud. Er zijn maximaal 100 deelnemers toegelaten. Tijdig INSCHRIJVEN is de boodschap!
Let op: INSCHRIJVEN voor 1 mei is verplicht! We vragen ook een reserveringskost van € 5 (ongeacht met hoeveel personen je deelneemt) die je bij de wandeling terugkrijgt. Schrijf deze € 5 ook voor 1 mei over op rekeningnummer BE90 7845 8837 3532 (ACV-Maasmechelen). Vermeld in de mededeling 'gezinswandeling + de naam waarmee je het online inschrijfformulier invulde.
Op 12 mei spreken we om 12.45 uur af aan het bezoekersonthaal van Connecterra in Maasmechelen (Zetellaan 54). Er is een ruime parking aan de Dienst Toerisme - Euroscoop (Zetellaan 35). Volg vanaf daar de wegwijzers ‘Connecterra’ (5 min. stappen). De wandeling duurt 2 uur (van 13.00 tot 15.00 uur) en wordt begeleid door de enige echte parkrangers. Na de wandeling trakteert ACV-Maasland je op een drankje met een stuk taart in brasserie De Karbonkel.

ACV-BLiKopener: Jobstudent in huis?

BLiKopener Jobstudent
Gaat je zoon of dochter binnenkort als jobstudent aan de slag? Zorg dan dat je goed op de hoogte bent van de mogelijke gevolgen voor je kindergeld en belastingen. Soms kan een studentenjob op dat vlak negatieve gevolgen hebben. Je bent dus maar beter goed geïnformeerd ...
Hoe stoom je tieners klaar voor de uitdagingen van de arbeidsmarkt? Lees je over hun schouders het contract mee na? Welke taken mag een jobstudent wel of niet uitoefenen?
Wij staan je graag bij met raad & daad op donderdag 17 mei 2018 om 19.30u (ontvangst vanaf 19.00u) in Het Bewegingshuis Hasselt (tegenover station). Deze BLiKopener is gratis. Wel INSCHRIJVEN voor de praktische organisatie.

ACV-info: Pensioenen

Miniatuur pensioengeknoei
ACV-Lanaken heet je van harte welkom op een infoavond rond de pensioenen. Zijn onze pensioenen nog haalbaar, betaalbaar, leefbaar? We leggen deze vragen op woensdag 23 mei 2018 om 19.30u. in OC Berenhof in Veldwezelt (Berenhofstraat 12, Lanaken) voor aan Kim De Witte.
Kim is docent pensioenrecht aan de universiteit van Leuven en neemt ons mee in het grote verhaal van de pensioenen. Een avond over de zin en onzin van langer werken, de pensioenmaatregelen van de regering, de betaalbaarheid van onze pensioenen en sociale zekerheid ...
Deze infoavond is gratis. Gelieve wel vooraf INSCHRIJVEN.