Activiteiten

Je vindt hier alle info's & activiteiten van ACV-Limburg terug!

Info's: Basisinkomen

Miniatuur basisinkomen
Een basisinkomen is een maandelijkse toelage, genoeg om van te leven, zonder er iets voor te doen. Niemand die controleert of je het geld wel goed besteedt, niemand die zich afvraagt of je het wel verdient. Wat betekent dat ‘genoeg om van te leven’? Wie gaat dat betalen? En ‘voor iedereen’, willen we dat wel? Kom mee denken en praten over de mogelijkheden en belemmeringen voor een basisinkomen in België.
Jij bent van harte welkom op:
 • woensdag 21.02.2018  om 19.30 uur in het BICC ‘T Poorthuis - Peer
 • maandag 26.02.2018 om 19.30 uur in CC Mozaïek - Kortessem
 • donderdag 08.03.2018 om 19.30 uur in het Stadhuis - Genk
Begeleiding: Koen Buntinx (ACV-vormingsdienst LiVo) en Mieke Dury (Vormingplus Limburg). Deelname aan deze infoavond kost €5 - voor ACV-leden & Welzijnsschakels €3. Meer info en inschrijven via www.vormingpluslimburg.be of 011-56.01.00.

ACV-info: tijdskrediet in de privésector

Miniatuur info TK Maasland
ACV-Maasland nodigt je graag uit op zijn infoavond over tijdskrediet in de privésector op woensdag 21 februari 2018 om 19.30 uur OC Kleinveld in Rekem (Populierenlaan 30).
 • Wat zijn de spelregels voor tijdskrediet?
 • Wat betekent tijdskrediet met motief?
 • Welke zijn de voorwaarden voor een landingsbaan?
 • Zijn er nog opties om mijn loopbaan te onderbreken?
 • Hoe vraag ik de Vlaamse aanmoedigingspremie aan?
Deze info is gratis. Gelieve je wel IN TE SCHRIJVEN voor 12/02!

ACV-info: burn-out

Burn-out Bijblijven miniatuur
1 op 4 werknemers heeft te maken met stress op het werk. Meer dan 10% van onze actieve bevolking zit thuis met een burn-out. Onderzoek toont aan dat dit straks oploopt tot meer dan 800.000 werknemers. Ben jij de volgende? 
Om bij dit fenomeen stil te staan, organiseert ACV-Bijblijven op woensdag 28 februari om 19.00 uur een gratis infoavond over wat burn-out precies is in Het Bewegingshuis in Hasselt (tegenover station). 
Maar hier stopt het niet! In opvolging van deze infodag, geeft ACV-Bijblijven nog concrete tips: hoe kan ik een burn-out herkennen, zien aankomen en er sterker uitkomen? Tijdens twee extra dagen gaan we aan de slag met praktische tips, werken we aan fysieke en mentale versterking via ademhalingsoefeningen en leren we andere technieken aan om te herbronnen.
Benieuwd naar onze aanpak? SCHRIJF JE IN voor onze infoavond. Inschrijven voor de vervolgdagen kan enkel op de infodag zelf. Wees er zeker bij want de plaatsen zijn beperkt!

ACV-info's: Eindeloopbaan

Miniatuur info's swt & pensioen
Ben je aan het overwegen om met swt (vroeger brugpensioen) te gaan? Of mag je binnenkort genieten van een verdiend pensioen? Kom je alvast informeren over de algemene regels en principes van het swt en het pensioen want ongetwijfeld zit ook jij met vragen.
Aan welke voorwaarden moet je voldoen om met swt/pensioen te mogen gaan? Hoe wordt dat swt of pensioen in grote lijnen berekend? Zijn er factoren  die dit beïnvloeden? Mag je nadien nog activiteiten uitoefenen? Blijf niet met vragen zitten. ACV-Limburg maakt je samen met CM wegwijs in je eindeloopbaan! Raadpleeg HET OVERZICHT van onze gratis info's en SCHRIJF JE IN via ons online formulier!
Met vragen of voor meer info kan je steeds terecht bij: 
 • Jos Geuten op het nummer 011-30.69.06 
 • Jan Geuskens op het nummer 011-30.69.12

G-facts

G-facts miniatuur
Gender heeft misschien geen geslacht maar met sociale verwachtingen & vooroordelen worden we allemaal geconfronteerd ... de ene misschien al wat meer dan de andere. Met G-facts wil ACV Limburg op een andere manier naar gender kijken. Geen klassieke infoavonden, wel momenten om te beleven en te inspireren.
In maart 2018 focust G-facts op gendergerelateerd geweld. Waarover gaat het, wat zijn de gevolgen ervan op de werkvloer en hoe pak je dit in je onderneming aan?
 • G-fact 1 maart 2018: #kijk #luister #beleef #feelit
  Maak op alternatieve wijze kennis met gendergerelateerd geweld via kunst, foto’s & cartoons. In workshops getuigen mensen met een migratieachtergrond over hoe zij vaak het slachtoffer zijn van machtsmisbruik omwille van hun tijdelijke illegaliteit. Lees in onze FOLDER meer over deze G-fact. SCHRIJF JE HIER IN voor deze G-fact.
 • G-fact 15 maart 2018: #workshops #impact #werkvloer
  Wat is de impact van partnergeweld op het werk, de werknemers en de werkvloer? Hoe reageer je op grensoverschrijdend gedrag? Waarvoor staat LGTBQI+ en hoe heb je hiervoor aandacht op het werk?
  Schrijf in voor 2 workshops. Je vindt in onze FOLDER meer uitleg. SCHRIJF JE HIER IN voor deze G-fact.
Deze G-facts gaan door in Het Bewegingshuis, Mgr. Broekxplein 6 in Hasselt (tegenover station) van 19.30 tot 22.00 uur (ontvangst 19.00 uur). #Gfacts

ACV-info: Werken bij Defensie?

Miniatuur werken bij defensie
Heb je interesse om bij Defensie aan de slag te gaan? Welke jobs zijn er daar allemaal? Aan welke voorwaarden moet je voldoen? Wat houdt een opleiding of een job bij Defensie in?
Ben je jonger dan 26? Of -33 jaar voor onderofficier-technieker? Kom naar de info van ACV-Bijblijven & Defensie op maandag 19 maart om 19.00 uur in Het Bewegingshuis in Hasselt (tegenover station). Tijdens deze infoavond krijg je uitleg over Defensie, welke opdrachten ze uitvoeren, de selectietesten, de opleidingen …
Deze info is GRATIS. INSCHRIJVEN is wel verplicht! Voor meer info kan je terecht bij sarah.gorissen@acv-csc.be.