Activiteiten

Je vindt hier alle info's & activiteiten van ACV-Limburg terug!

Info's: Opnieuw aan het werk na ziekte

Terug in het zadel
Sinds 1 januari 2017 zijn er nieuwe wettelijke regelingen om langdurig zieken opnieuw aan het werk te helpen. Vanaf 2 maanden ziekte val je onder deze regeling.
Tijdens de ACV-infomomenten 'Terug in het zadel' worden de belangrijkste elementen van deze nieuwe wetgeving toegelicht. Let op! Deze info’s zijn bedoeld voor mensen die (langdurig) ziek zijn.
 • ma 06/03 09.30 u HASSELT ACV-vergadercomplex (lokaal 4) , Mgr. Broekxplein 6 
 • ma 06/03 13.30 u ALKEN Sint-Jorisheem, Hendriksveldstraat z/n 
 • ma 20/03 09.30 u BERINGEN ACV-vergaderzaal, Koolmijnlaan 133
 • ma 20/03 13.30 u PEER Poorthuis, Zuidervest 20A 
 • do 30/03 09.30 u MAASMECHELEN Jagersborg, Heistraat 247A
Inschrijven kan via dit online formulier!
Voor meer info surf naar www.teruginhetzadel.be.

ACV-info: Verzekeringen

Miniatuur verzekeringen
Welke verzekeringen sluit je als jongere het best af? Wat met hypotheek, levensverzekering, pensioensparen, ... ? Op deze én andere vragen geeft Nele Gutschoven (DVV) een duidelijk antwoord op woensdag 15 maart om 19.30 uur in Den Drossaerd in Lindel-Hoeven (Overpelt).
Inschrijven via dit online formulier voor 10 maart!

ACV-info: De notaris

Miniatuur notaris
Op je eigen benen gaan staan een toekomst uitbouwen! Ga je alleen wonen, huwen of (wettelijk) samenwonen? Kopen of huren? Wat met een lening? Op deze én andere vragen geeft notaris Seresia een duidelijk antwoord op woensdag 29 maart om 19.30 uur in Den Drossaerd in Lindel-Hoeven (Overpelt).
Inschrijven via dit online formulier voor 24 maart!

Info- en oefensessie: Werken bij de politie?

Info politie
Wil je graag bij de politie werken? Kom naar de info- en oefensessie van ACV-BijBlijven & ACV-Politie. Zo maak je meer kans op een job. Tijdens deze sessies krijg je immers veel nuttige tips, oefeningen en informatie zodat je goed voorbereid aan de selectieproeven van de politie kan deelnemen. En dat is nodig, want momenteel slaagt slechts 1 op de 10 kandidaten voor deze proeven.
Infosessie: dinsdag 14 maart 2017 van 19.00 tot 21.30 uur
Oefensessie: zaterdag 18 maart 2017 van 09.30 tot 16.30 uur
Beide sessies gaan door in het vergadercentrum beweging.net in Hasselt (tegenover het station).
Schrijf in via dit online formulier. Let op: voor de oefensessie op zaterdag 18 maart kan je enkel inschrijven tijdens de infosessie!

Info's eindeloopbaan

Miniatuur info's eindeloopbaan
Ben je aan het overwegen om met swt (vroeger brugpensioen) te gaan? Of mag je binnenkort genieten van een verdiend pensioen? Kom je alvast informeren over de algemene regels en principes van het swt en het pensioen want ongetwijfeld zit ook jij met vragen.
Aan welke voorwaarden moet je voldoen om met swt of pensioen te mogen gaan? Hoe wordt dat swt of pensioen in grote lijnen berekend? Zijn er factoren die dit kunnen beïnvloeden? Mag je nadien nog activiteiten uitoefenen? Blijf niet met vragen zitten. ACV-Limburg maakt je ism CM wegwijs in je eindeloopbaan! Check HIER de data en uren.
Inschrijven kan eenvoudig via het online formulier!
Met vragen of voor meer info kan je steeds terecht bij:
 • Jos Geuten op het nummer 011-30.69.06 
 • Jan Geuskens op het nummer 011-30.69.12

Lezing: Lessen uit een ontslag

Miniatuur Hilde Sabbe
Hilde Sabbe was journaliste bij diverse kranten maar was vooral bekend van haar columns voor Flair, Libelle en Nina. In 2015 werd ze, na jarenlange dienst, brutaal ontslagen. Haar afwijkende standpunten over bepaalde thema’s strookten niet met de redactionele lijn. Haar ontslag was een onverwachte en ingrijpende wending, die hard aankwam.
Hilde Sabbe ging, net als vele werklozen, door een diep dal.  Maar ze krabbelde overeind en schreef haar ervaringen neer in  een pittig boek ‘Lessen uit een ontslag’. En deze ervaringen wil ze met ons delen op vrijdag 3 maart om 20.00 uur in de prachtig gerestaureerde kapel van de Kluis van Vrijhern (Kluisstraat 1 Hoeselt). Hilde Sabbe leest ook haar leukste columns voor! Een trio van troubadours zorgt voor de muzikale ondersteuning.
De toegang is gratis! Inschrijven is -wegens beperkte plaatsen- noodzakelijk. Schrijf in bij Guido Roosen via mail aan guido.roosen@acv-csc.be of telefonisch op het nummer 0478-31.07.81.

ACV-beroependag: Make it happen!

Beroependag Make it happen!
Geen idee wat je later wil worden? Welke studierichting je moet kiezen? Wat je droomjob is? Wat je gaat verdienen? Kom naar de ACV-beroependag and we'll make it happen! Voor meer info, check ons Facebook-evenement!

Stop met klagen!

Miniatuur Steven Vromman
Steven Vromman werd bekend met zijn Low Impact Project. Hij gooide zijn leven drastisch om en verkleinde zijn ecologische voetafdruk. Canvas maakte er een reeks over en zijn avontuur werd in meer dan vijftig landen uitgezonden. De bekendste milieuactivist van het land publiceerde ondertussen verschillende boeken. Zijn low-impact-show was een prachtige mengeling van informatie, muziek, humor en interactie.
Zijn nieuwste voorstelling ‘Stop met klagen’ borduurt verder op het concept van de ‘eco-comedy’. Opnieuw een avond boordevol met situaties, concrete tips, inspiratie en humor over ecologie en sociale duurzaamheid. En waar beter dan in de gerestaureerde 17e eeuws Sint-Joriskapel (Hemelsveldstraat z/n) in Alken, dat voor 1 keer de deuren opent op vrijdag 10 maart om 19.30 uur.
De toegang is GRATIS maar het aantal plaatsen is beperkt. Vlug inschrijven is dan ook de boodschap! Schrijf in bij Guido Roosen via mail aan guido.roosen@acv-csc.be of telefonisch op het nummer 0478-31.07.81.

FIeTs naar het werk

FIeTs naar het werk
ACV-Heusden-Zolder start op 1 januari 2017 met het project ‘FIeTs naar het werk!’. Met dit project wil het plaatselijk ACV zoveel mogelijk werknemers uit Heusden-Zolder op de fiets krijgen.
Ga jij de uitdaging aan? Want met de fiets naar het werk gaan heeft zo zijn voordelen en er vallen nog leuke prijzen te winnen ook!

Fietsen naar & van het werk heeft zo zijn voordelen

 • je vermijdt files
 • het is goed voor je gezondheid
 • je draagt je steentje bij tot een beter milieu 
 • het is goedkoper: geen dure tankbeurten
Wist je trouwens dat wanneer je met de fiets naar het werk gaat, je een fietsvergoeding kan aanvragen bij je werkgever?
DUS, AARZEL NIET en schrijf je vandaag HIER nog in voor het FIeTs-project van ACV-Heusden-Zolder! Eens je inschrijving binnen is, bezorgt het ACV je een fluohesje zodat je veilig de baan op kan. Ook ontvang je een fietskaart waarop alle fietsroutes staan zodat je de kortste weg naar je werk kan uitstippelen.

Maar er is meer ...

Drie keer per jaar maak je kans op leuke prijzen! Lees er alles over op onze campagne-site van FIeTs naar het werk ...

Cursus sociale wetgeving

Miniatuur cursus SW
LiVo (Limburgse Vormingsdienst) organiseert dit werkjaar een cursus sociale wetgeving. Het volledige LESPAKKET omvat drie blokken van telkens drie lessen en twee BLiKopeners met als thema's onder meer de arbeidsovereenkomsten, de schorsing van de arbeidsovereenkomst, het ontslag, de inspectiediensten, deeltijdse arbeid, return to work, ... Deze cursus wordt op drie locaties in Limburg gegeven.
Opgelet: je kan de cursus sociale wetgeving volgen met betaald educatief verlof! Lees meer over de VOORWAARDEN van het betaald educatief verlof.
Schrijf je online in voor 30 oktober: